• Øyvind Holter

Kan jeg stoppe tankekjøret?

Selv om du har fått litt innsikt i 3 prinsipper, kan det allikevel være fort gjort å havne ut i tankekjøret.

Mengden tanker kan av og til være overveldende. Vi snakker gjerne om "tankekjør" eller "tanketoget" - som bare ruller avgårde uten at vi klarer å stoppe det.

Selv om vi har sett og forstått litt av 3 prinsipper, vil vi fremdeles bli forført av tanken og rote oss bort.

Den største forskjellen på "før og etter innsikt" er kanskje at man ikke tar tankekjøret så alvorlig lengre.


Hva kan jeg selv gjøre?


Kan jeg klare å forhindre at jeg roter meg ut på tankekjøret eller at jeg går på tanketoget? Selv om vi har sett og forstått litt av 3 prinsipper, vil vi fremdeles bli forført av tanken og rote oss bort. Det skjer absolutt alle. Det som allikevel kan være annerledes, er at vi ikke tar det så alvorlig. Vi forstår på et nivå hva det er vi opplever og hva holder på med. Da blir det enklere å forholde seg avslappet, og ikke involvere seg i samme grad som tidligere. Vi kan gjerne vente mens vi sitter på toget, i stedet for å prøve å være både konduktør og togfører på en gang.

Dess mer vi opplever dette, dess enklere blir det å ha tillit til hvordan vi fungerer og at det er kun midlertidig og bare er 100% tanke vi opplever. Vi vil kunne begynne å kjenne igjen mer og mer at innsikt og visdom kommer til oss. Et skifte, hvor følelsene endrer seg, og måten vi opplever den ytre verden skifter til det bedre. Vi ser klart igjen.

Å oppleve dette om og om igjen, blir erfaring som skaper visshet, tillit og trygghet til at vi har mental helse og velvære innebygget i oss alle. At det ligger rett under overflaten. At vi tydeligere ser at det er tanke alt er skapt av, og at vi alltid er tanke unna et skifte.


Når vi ser og forstår bedre at vi har alt vi søker befinner seg inne i oss selv, dess enklere blir det å hvile i denne trygghet og tillit, selv om det føles som om toget går alt for fort. Vi trenger ikke involvere oss, trenger ikke være togfører.

La følelsene få lov å påminne deg om det som egentlig skjer! Vi føler det vi tenker, og bare det. Vi føler og opplever ikke den ytre verden. Vi føler og opplever bare tanke i øyeblikket. I øyeblikket. I dette øyeblikk. Og plutselig så skifer det til noe bedre. Det er ofte verd å vente på!


Forstår du?


Jeg hjelper deg gjerne til å få større innsikt. Ta gjerne kontakt med meg!


Hilsen Øyvind

K. K. Kleppes veg 1

4352 Klepp

Tlf. 917 43 510

Tel: 917 43 510

© 2018  Øyvind Holter